Zomerbloeiers

Hoewel de lente en herfst mijn favoriete jaargetijden zijn, ben ik er helemaal klaar voor: de zomer. Ik geniet volop van het prachtige weer buiten, de natuur die tot bloei komt en de geuren van de eerste barbecues van dit jaar. Eind deze week gaan vriendlief en ik op vakantie en man o man wat heb ik daar veel zin in. Natuurlijk heeft dat zijn uitwerking op mijn doelen voor dit jaar. Lees maar mee.

Doel 1 – fitter worden
Inmiddels heb ik mij er al lang bij neergelegd. Door alle drukte in de praktijk is eenmaal per week naar de sportschool het maximaal haalbare voor dit moment. Ach nee, dat zeg ik eigenlijk verkeerd want natuurlijk kan ik veel vaker dan eenmaal per week maar met alles wat ik daarnaast ook nog wil, inclusief momenten van “even helemaal niets” is dit voor mij voldoende. En op het moment dat ik dit accepteer, is de zin om te gaan er ook weer. Met mijn tas vertrek ik richting sportschool waar ik zo’n uur, anderhalf uur bezig ben met conditie- en krachttraining om na afloop met een voldaan gevoel huiswaarts te keren. Ook de wandelingetjes in de lunchpauze hebben hun herintreding gedaan en zo nu en dan vind ik zelfs een moment om wat aan yoga te doen. Hoe de wind ook staat, ik voel mij er eigenlijk prima bij en als het een keer allemaal niet lukt, nou dan lukt het niet. Ik kan mij er eigenlijk niet meer druk om maken. Uiteindelijk vindt alles altijd wel zijn weg.

Iedereen die met mij mee heeft gedacht over mogelijke oplossingen wil ik
hierbij ook hartelijk bedanken. Het is prettig te weten dat mensen begaan zijn met mijn wel en wee. Dit keer is de oplossing als vanzelf gekomen, maar blijf vooral meedenken en reageren als ik nog eens om advies vraag. Het is altijd welkom.

Doel 2 – balans – harmonie – vrijheid en dat in een relatie
Ben ik in balans met al mijn dagelijkse beslommeringen dan ervaar ik een enorme vrijheid. Is er sprake van een kleine disbalans dan kan ik die zelf opvangen en corrigeren en komt het gevoel van vrijheid als vanzelf weer terug. Is de disbalans wat groter dan hoef ik eigenlijk alleen maar met vriendlief te overleggen en er komt een oplossing.

Voor een man is het belangrijk dat zijn partner gelukkig is. Partner gelukkig, hij gelukkig, iedereen gelukkig. Dat is fijn om te weten en langzaamaan begin ik er ook aan te wennen dat het zo werkt. Ik sta er niet meer alleen voor. Het heeft ook niets met egoïsme te maken. Niets maakt een man gelukkiger dan dat jij aangeeft dat je hem nodig hebt om jou uit de brand te helpen. Zo werkt dat dus ook tussen ons.

Doel 3 – aandacht voor mijn praktijk
Deze maand heb ik al meer uren gedraaid dan de vorige maand alle weken bij elkaar. Dat zegt eigenlijk al genoeg over de productiviteit van mijn praktijk en mijzelf.
De flow duurt voort en ik flow lekker op de golven mee.

Dat ik naast alle begeleidingsuren en opdrachten ook nog tijd weet te maken voor het schrijven van een blog, mij zichtbaar maken op social media en het lezen van (verplichte) vakliteratuur geeft aan dat alles in volmaakte harmonie is met elkaar en dat het mij energie geeft om met al deze dingen bezig te zijn.

Op naar de zon en de 2e helft van 2017
Zoals gezegd: aanstaande vrijdag vertrekken vriendlief en ik voor twee weken naar Griekenland. Ik kijk er ontzettend naar uit om op Skopelos en Skiathos te gaan genieten van zon, zee, natuur, heerlijk eten en elkaar. De batterij weer helemaal opladen omdat er even helemaal niets meer “moet” en we ons over kunnen geven aan wat ze in Italië zo mooi weten te omschrijven als het “dolce far niente” oftewel het zalige nietsdoen.

Terugkijken en genieten van een fantastische start van dit jaar en plannen maken voor de tweede helft van dit jaar.

Ik wens jullie allemaal een zomer om van te genieten!