Van 2018 naar 2019

Dat het even geleden was dat ik een blog voor mijn eigen coachpraktijk had geschreven wist ik wel, maar dat het alweer een jaar geleden was, had ik niet verwacht. Hoogste tijd dus om jullie bij te praten.

Het afgelopen jaar is druk geweest. Druk met cliëntenbegeleiding en met re-integratiebegeleiding. Daarnaast waren daar ook nog de werkzaamheden als nieuwbakken directeur van Bureau C&C en alles wat daarbij komt kijken. In de tweede helft van 2018 heb ik ook nog eens een start gemaakt met mijn carrière als schrijfster. Gewoon druk dus en dan vooral met werken. Natuurlijk waren er ook de ontspanningsmomenten met partner, familie en vrienden en heb ik drie maal van een vakantie kunnen genieten, maar daar tussenin was het echt buffelen. Mijzelf weinig tot geen tijd gegund om te sporten, een opleiding of workshop te volgen of mij bezig te houden met creatieve en spirituele zaken. Hoe leuk ik dat allemaal ook vind om te doen. Het kwam er gewoon niet van. Er moest gewerkt worden. Gelukkig was dat ook heel leuk om te doen en het resultaat mag er zijn!  

Maar zoals ik zelf predik dat je werk en ontspanning dagelijks – of op zijn minst wekelijks – in balans moet zien te houden, vind ik dat ik zelf ook het goede voorbeeld mag geven. Bovendien vind ik naast werken nog zoveel anderen dingen leuk en het is tijd om die weer wat meer aandacht te geven.

Hoewel ik altijd met mensen werk, hebben sommige opdrachten een heel zakelijk karakter. Dat botst wel eens met mijn creatieve en spirituele kant. Om dit meer in balans te krijgen, ga ik in 2019 twee nieuwe opleidingen volgen. Volgende week start ik met een opleiding vernieuwend integraal coachen en later dit jaar ga ik aan de slag op het gebied van lichaamsgericht werken. Beiden spelen in op mijn behoefte aan nog meer persoonlijke aandacht voor mijn cliënten als individu. Op persoonlijk vlak vind ik het sowieso heerlijk om mijzelf te blijven ontwikkelen en uitdagen. Naast de twee opleidingen die ik ga volgen, liggen er ook een aantal vakgerichte boeken nieuw in de boekenkast die smeken om gelezen te worden.

This image has an empty alt attribute; its file name is image.png

Als hoog sensitief persoon is er ook altijd de behoefte aan stilte om in alle rust de batterij op te laden. Ik ben iemand die altijd rekening houdt met anderen en hoe fijn is het dan als er af en toe een moment is waarop dat niet nodig is. In februari vertrek ik voor een weekje naar Gambia om daar omgeven door de natuur, de zee en de kleurrijke inwoners tot stilstand te komen, te relaxen en te genieten al het moois dat Gambia te bieden heeft. Een periode van bezinning met alle tijd voor meditatie, yoga en mindfulness. Later dit jaar hoop ik mij nog een keer te kunnen aansluiten bij een soortgelijke groepsreis waarin het groepsgebeuren afgewisseld wordt met tijd voor jezelf. Tips voor een mooie betaalbare bestemming zijn zeker welkom!

Qua creativiteit kan ik mijn ei kwijt door het geven van mijn terugkerende workshops. Uiteraard heb ik mijn eigen doelen voor 2019 al helemaal uitgewerkt en staat mijn moodboard als resultaat daarvan op mijn werkplek te pronken. Aangaande deze doelen kan ik vertellen dat ze ook veel persoonlijker zijn dan ooit tevoren. Dit keer geen speciale wensen op zakelijk gebied – al hebben twee doelen hier wel raakvlakken mee – maar alles puur gericht op mij als persoon. Daarnaast heb ik mijn oude hobby, het maken van Venetiaanse maskers weer opgepakt en is daar natuurlijk nog het schrijven van het boek. Een hele klus want het verhaal dat verteld wordt, liegt er niet om en toch kriebelt het van binnen als ik ermee bezig ben. Zowel de verteller als de schrijfster hebben behoefte aan meer verdieping, aan het uitzoeken van feiten en het invullen van eventuele ontbrekende stukken in het verhaal. We gaan dus naast het interviewen ook nog samen op pad om ons te verdiepen in de achtergrond van het verhaal.

En dan is er nog die ene speciale dag in mei waar ik zo ontzettend naar uitkijk. Met een beetje geluk komen mijn zeer persoonlijke doelen voor dit jaar op deze ene dag helemaal tot hun recht en kan ik er met volle teugen van genieten. Hoe mooi is dat!

Kortom: 2018 was een uitstekend jaar waarin ik vooral op zakelijk gebied mooie stappen heb mogen maken. In 2019 gaat mijn persoonlijke kant meer in het zonnetje gezet worden. De eerste stappen zijn gezet, het doel is bekend, nu vooral genieten van de reis daar naartoe.

Ik wens jullie allemaal een prachtig jaar toe. Namasté.