Lentekriebels

 Inmiddels heeft de lente haar intrede gedaan in Nederland. De zon schijnt met enige regelmaat en de temperatuur stijgt langzaam. De natuur ontluikt en we hebben zin om erop uit te trekken. Zo ook ik. Sowieso ben ik iemand van de jaargetijden en de is lente samen met de herfst mijn favoriete seizoen. Het is dan nog niet zo heel warm en al die prachtige voorjaarskleuren en geuren buiten geven mij veel energie. Energie om plannen te maken en dingen te ondernemen. Of dat nog een positief effect heeft op mijn doelen voor dit jaar kun je hieronder lezen.

Doel 1 – fitter worden
Goed beschouwd vind ik dat ik mijn doel al bereikt heb. Ik voel mij fitter, ben energieker en doe meer dan ik voorheen deed. Missie geslaagd zou je zeggen. Maar… er komt een andere uitdaging om de hoek kijken en dat is volhouden. Daar waar ik vroeger met veel enthousiasme en voldoening een aantal uren per week sportte en elke dag tussen de middag naar buiten ging voor een blokje om, is dat nu helemaal niet meer zo vanzelfsprekend. De gang naar de sportschool valt mij zwaar. Ik doe het nog steeds trouw elke week maar de voldoening die ik er de eerste twee maanden uithaalde is ver te zoeken. De tijd dat ik daar ‘aan de apparaten hang’ – want zo zie ik het echt – wordt ook steeds korter. Was ik in het begin anderhalf uur tot twee uur intensief bezig, nu kijk ik de minuten van de klok weg zodat ik na een uurtje opgelucht weer richting uitgang kan lopen. Het is werkelijk niet mijn ding en dat zal het ook nooit worden. Een goed alternatief heb ik echter nog niet gevonden. Groepslessen zijn op vaststaande dagen en tijden en dat trekt mij niet en hardlopen is ook nooit echt mijn hobby geworden. Als iemand een tip heeft om de gang naar de sportschool leuker te gaan vinden, of een andere leuke uitdaging voor mij weet dan hoor ik dat graag.

Nu het weer beter is, lukt het beter om vaker naar buiten te gaan voor een wandeling. Elke dag is vanwege mijn werk op locatie niet meer haalbaar, echter met een paar keer per week ben ik ook al tevreden.

Maar met lichaamsbeweging alleen ben je er nog niet. Gezonde voeding, ontspanning en goed slapen zijn zaken die ookeen belangrijke bijdrage leveren aan het fitter worden. Daar heb ik echter weinig moeite mee dus dat zit wel goed. Nu nog lol krijgen in die sportschoolbezoeken en ik ben waar ik wil zijn.

Doel 2 – balans – harmonie – vrijheid en dat in een relatie
Het leven is een golfbeweging en dat voert door in alles wat ik onderneem. Gaat het goed op het werk en ben ik tevreden met hoe ik de dingen kan doen, dan ervaar ik een grote vorm van vrijheid en ben ik in balans. Het zorgt er voor dat ik vrolijk en opgewekt ben met een zee aan energie. Dat dit alles ook merkbaar is in een relatie zal voor niemand als een verrassing komen. Op dit moment hebben we het allebei druk. Daarom is het extra belangrijk dat we tijd voor elkaar vrij maken. Vorige week samen een weekend naar Zuid Limburg geweest en afgelopen weekend samen van het heerlijke weer genoten en leuke dingen afgewisseld met de klusjes die toch ook gedaan moeten worden. Het liep allemaal als vanzelf. Quality-time in de puurste vorm.

Het enige waar ik tegenaan loop, is het Mars en Venus verhaal.  John Gray legt uit: vrouwen die werken moeten bij thuiskomst weer bij hun vrouw-zijn komen en hebben een luisterend oor en begrip nodig. Wij blijken werkelijk wat af te kwebbelen over hoe wij ons voelen en de man – levend vanuit zijn eigen overlevingsmechanisme – begrijpt niet wat hij fout doet. Dat daar ook helemaal geen sprake van is, wordt ook in het boek beschreven. Het lezen van “Mars en Venus voor altijd samen” geeft veel ‘aha’ momenten en zorgt ervoor dat manlief en ik begrip krijgen voor elkaars manier van communiceren. Leuk ook om dit samen te doen en het er over te hebben.

Doel 3 – aandacht voor mijn praktijk
Inmiddels ben ik alweer anderhalve maand bezig bij mijn nieuwe opdrachtgever. Het is ook niet bij die ene dag in de week gebleven. Op donderdag vertrek ik al vroeg vanuit Capelle richting Den Haag om mij daar bezig te houden met het wel en wee van de cliënten uit die regio. Het werk is leuk en afwisselend en de club mensen met wie ik samenwerk, is ook leuk. Het heeft er voor gezorgd dat ik al heel snel mijn draai heb weten te vinden.

Daarnaast blijven ook de aanmeldingen in mijn eigen praktijk doorlopen. Mensen worden door de zorgverzekeraars doorgestuurd of krijgen van anderen mijn naam en nummer door. Met uiteenlopende problematiek komen zij binnen en gaan we samen aan de slag. Ik vind het heerlijk om mensen te begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling en geniet er van om te zien hoe zij met de verkregen inzichten aan de slag gaan om oplossingen te vinden voor datgene dat hen bij mij heeft doen komen. Heerlijk om spontaan een omhelzing te krijgen van een dankbare cliënt.

Vorige week heb ik mijn gezicht voor de tweede keer laten zien bij de netwerkborrel van Capelle en weer enkele interessante mensen ontmoet. Ik heb de knoop doorgehakt en heb besloten lid te worden van dit economisch netwerk.

Tot slot ben ik onlangs door iemand benaderd met een prachtig voorstel. Ik had daar zelfs enige tijd geleden al het initiatief in genomen en nu werkt dat zijn vruchten af. Dit klinkt allemaal erg vaag en dat zal het voor nu ook blijven maar ik hoop jullie hier binnenkort meer over te kunnen vertellen.

Meer dan tevreden
Is het de invloed van de zon en de warmte? Het zou zomaar kunnen maar ik ben een gelukkig en tevreden mens. Het gaat goed en ik ben blij met alles waar ik mee bezig ben. Dit hoop ik over te kunnen brengen op andere mensen die ook naar zo’n state of mind op zoek zijn want ik ben er van overtuigd dat je hier grotendeels zelf verantwoordelijk voor bent. “je kunt de dingen die je overkomen in het leven niet voorkomen, maar je hebt wel invloed op de manier waarop je ermee omgaat.”

© Coachpraktijk La Chiave – april 2017