Een nieuw jaar is begonnen

Allereerst wil ik iedereen een gezond, liefdevol en fantastisch 2017 wensen! Het zijn verwarrende tijden en er is veel gaande in de wereld. Desalniettemin hebben miljoenen mensen over de hele wereld goede voornemens gemaakt voor dit nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen, meer tijd nemen voor elkaar, meer voor de gemeenschap doen, aardiger zijn, etc. Uit de cijfers blijkt echter keer op keer dat alleen al gedurende de eerste week van het nieuwe jaar veel van deze voornemens alweer sneuvelen. En dat is jammer, want de intentie is vaak goed en soms gaat het zelfs om een lang gekoesterde wens.

Echt goede voornemens heb ik niet – nou… ok eentje dan maar daarover later meer – maar ik ben wel iemand die mijzelf altijd nieuwe doelen stel aan het begin van een nieuw jaar. Doelen die realistisch zijn en waar ik vervolgens mee aan de slag ga om ze ook daadwerkelijk te kunnen realiseren. Maar soms is het een lang gekoesterde wens die ik het universum voorleg en ook daarvoor een plan van aanpak maak waarin ik op diverse leefgebieden de stappen neerzet die ik wil nemen. Stappen die mij dichter bij mijn doel, mijn wens kunnen brengen.

In de afgelopen jaren is het mij eigenlijk altijd wel gelukt om mijn doelen te bereiken. Alleen in 2013 en 2014 zijn de door mij gestelde doelen niet geheel bereikt. De reden daarvan is dat ik gedurende die jaren totaal niet bezig ben geweest met mijn plan van aanpak. En wat geen aandacht krijgt… Er kwam niets van terecht. Het is dus noodzaak om daadwerkelijk aan de slag te gaan. Dat heb ik de laatste jaren weer gedaan en met succes.

Stond 2015 in het teken van het plannen van een verre reis, homemade en dichter bij mijzelf komen, in 2016 heb ik de aandacht verlegd naar een toekomst samen en een ander huis vinden. En nu ligt 2017 aan mijn voeten, als een prachtige woestenij die ik vorm mag gaan geven en laat ik nou precies weten wat ik dit jaar zou willen bereiken. Lees je mee?

Mijn drie doelen
Allereerst staat dit jaar in het teken van fitheid. Iets dat de afgelopen twee jaren erbij ingeschoten is, doordat mijn focus op iets anders gevestigd was. Nu is het echter weer de hoogste tijd om hier aandacht aan te besteden, want voor mij is dit ook de basis van mijn bestaan. Mij fit voelen waardoor ik meer energie heb om te genieten van alle mooie dingen in het leven en beter bestand ben tegen de minder mooie dingen. De eerste stap is het vinden van een fijne sportschool. De afgelopen 10 jaren sportte ik thuis. Nu ga ik dit weer buitenshuis doen. Dat vanwege mijn volgende doel.

Een tweede belangrijke aspect in mijn leven is balans, harmonie en vrijheid in samenhang met mijn relatie. Was ik tot voor kort nog alleenwonend, nu leef ik samen met mijn lief in één huis en heb ik ook rekening te houden met zijn wensen en behoeften en soms ook nog met die van zijn dochter en haar vriend. Veelal laat ik mij leiden door de behoeften van anderen. De uitdaging aan mij dus om vooral mijzelf hierin niet te vergeten. De stap om buitenshuis te gaan sporten, is hier een voorbeeld van.

Tot slot gaat er veel aandacht besteed worden aan mijn praktijk en mijn werk als counselor/coach. De afgelopen jaren ben ik hier niet of nauwelijks mee bezig geweest. Gelukkig heb ik kunnen profiteren van de stevige basis die ik de jaren daarvoor heb gelegd en alle prettige werkrelaties die in de loop van de jaren zijn opgebouwd, waardoor er geen gebrek was aan opdrachten en trajecten, maar de tijd is rijp voor nieuwe ontwikkelingen en groei. De eerste stap is al gemaakt door de naam aan te passen: Coachpraktijk La Chiave. Hiermee is direct duidelijk wat ik doe en wat ik te bieden heb.

Aan de slag
Met deze drie doelen/wensen ga ik in 2017 aan de slag en een goed ‘verstaander’ heeft al lang gezien dat deze doelen in elkaars verlengde liggen. Natuurlijk kunnen ze los van elkaar bereikt worden maar ze zijn ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en kunnen elkaar enorm versterken en dat is nu precies waar ik naartoe wil. Ga je met mij mee?

Mijn (goede) voornemen is om jullie elke maand op de hoogte te brengen van de vorderingen van de door mij gestelde doelen. Maar jullie kunnen ook zelf aan het werk, want het meelezen en meeleven met het wel en wee van een ander kan heel leuk zijn, het zelf aan de slag gaan met het realiseren van jouw dromen of wensen is nog leuker.

En dat kan. Op woensdag 1 maart geef ik mijn jaarlijks terugkerende workshop “de wenssleutel”. Op deze avond ga je zelf aan de slag met één van jouw eigen wensen voor de komende periode. Ik leg je uit aan welke voorwaarden zo’n wens moet voldoen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Daarnaast maken we een start aan jouw plan van aanpak op de diverse leefgebieden. Het resultaat en de nodige stappen geef je tenslotte weer in een creatief en persoonlijk moodboard. Een gezellige avond met gelijkgestemden die net als jij zin hebben in een avondje voor zichzelf waarbij je een start maakt aan het vervullen van jouw langgekoesterde droom.

Aanbieding
Als je een introducé meeneemt, betaalt deze slechts de helft.