Ervaringen en Publicaties

Coachpraktijk La Chiave heeft inmiddels een groot aantal opdrachtgevers achter haar naam staan waarvoor ik werk of gewerkt heb. Dit kan zijn als counselor maar ook als (re-integratie)coach. Een greep uit deze opdrachtgevers: Bureau de Jong en de Jong / Stena Line / Rijndam Revalidatie / Thermiek B.V. / ProCompany / BrinQer / Coach Connect bij Kanker / Power4People / CS Works / Kropman Installatietechniek / LMC Voortgezet Onderwijs / Dienst Justitiële Inrichtingen / Van den Ban Autobanden. Ook zijn er veel particulieren die zich aanmelden voor begeleiding.

Na elk traject evalueert Coachpraktijk La Chiave haar dienstverlening en cliënten/opdrachtgevers waarderen de ingezette dienstverlening gemiddeld met een 8,7. Onderstaand enkele reacties van cliënten:

Begeleiding bij kanker
Het is prettig om iemand tegenover je te hebben die weet wat je meemaakt. Ik voelde mij gehoord en serieus genomen. Marina heeft mij leren inzien dat alles z’n tijd nodig heeft. We hebben aandacht besteed aan zingeving, vertrouwen hebben en het eer oppakken van het dagelijkse leven. Ook heeft zij mij en mijn bedrijfsarts advies gegeven hoe ik het beste weer kon gaan opbouwen op mijn werk. Dankzij haar steun en advies heb ik mijn ziekte op een goede manier verwerkt en sta ik weer stevig in mijn schoenen. Een resultaat waar ik heel blij mee ben en waarvoor ik Marina dankbaar ben. Ik kan haar zeker aanbevelen! (Saskia, november 2019)

Een luisterend oor, inzicht en advies, goede kennis van wat er speelt rondom kanker. Zomaar wat steekwoorden die bij mij opkomen als ik terugdenk aan mijn traject met Marina. Zowel op pragmatisch als op persoonlijk vlak mijn doelen bereikt (Oscar, oktober 2019)

Begeleiding bij stress / burnout
Marina is een zeer deskundig persoon die met gerichte vragen snel tot de kern komt. Dankzij Marina heb ik inzicht gekregen in hoe stress werkt en hoe dit tot een burnout kan leiden, maar vooral ook wat je eraan kunt doen. Ik weet wat mijn stressoren zijn en hoe ik deze kan vermijden. Ook haar praktische tips over slapen, piekeren en het opbouwen van mijn energie waren heel effectief. Marina dank je wel! Ik beveel je van harte aan bij anderen (MM uit Rotterdam 2019)

Bij toeval kwam ik bij Marina terecht en na een uitgebreid kennismakingsgesprek had ik hier zo’n goed gevoel over dat ik besloot over te stappen van mijn psycholoog naar Marina. Zij zette mij meteen op een heel ander spoor qua benadering van mijn burnout. Al snel bleek dat zij het bij het rechte eind had. Sneller dan ik gedacht had, begon ik weer energie te krijgen en had ik zin om dingen te gaan ondernemen. Ook voor de terugkeer naar mijn werk kon ik bij Marina terecht. Ik weet nu hoe het komt dat ik een burnout heb gekregen en hoe ik deze in de toekomst kan voorkomen. Ik ben heel blij Marina tegengekomen te zijn en zal niet aarzelen om voor andere zaken ook bij haar aan te kloppen.

Via mijn bedrijfsarts ben ik doorverwezen naar Marina. Er was direct een gevoel van vertrouwen en gehoord worden. Praktijkgericht actie ondernomen en toch was er ook altijd ruimte voor mijn verhaal. Binnen een maand was ik weer in staat om mijn werk op te pakken. Ik had dit nooit verwacht, maar met de steun van Marina is het mij gelukt. Van daaruit zijn we verder gaan bouwen en nu, 6 maanden later, voel ik mij als herboren (Leontien november 2019)

Begeleiding bij lifecoaching
Renate (Gouda): Zoekend op internet kwam ik de website van Coachpraktijk La Chiave tegen. Wat ik las, sprak mij aan en een afspraak was snel gemaakt. Marina wist mij met enkele vragen direct naar de kern te brengen. Met slechts 3 gesprekken was ik waar ik wilde zijn en dat was goed.

Trainingen en Workshops 
Elk jaar is het weer een feestje. Workshop “de wenssleutel” is voor mij avondje ‘me-time’ in goed gezelschap. Voor mij een avond van bezinning, focussen op wat ik nu echt wil en hier dan gedurende het jaar mee bezig zijn. En het is waar: als je met de juiste intenties werkt aan je doel(en) komt deze uit. Ik verheug mij alweer op de volgende avond (Carin)

Zo veel geleerd over mijzelf tijdens De Wenssleutel. Mijn moodboard hangt op een prominente plaats in huis zodat ik er elke dat naar kan kijken. Complimenten Marina voor deze fijne avond! Groetjes van Marieke.

In februari 2019 heb ik de training “de sleutel tot succes” gevolgd. Marina is iemand die tegelijkertijd rust en energie uitstraalt. Zij weet waar zij het over heeft en weet dit helder en inzichtelijk over te brengen op de cursisten. Ik vond het een hele leerzame en interactieve dag waarop ik met veel genoegen terugkijk.

Als bedrijf hebben wij de training Uit de dramadriehoek in company gevolgd. Marina had zich van tevoren ingelezen over ons bedrijf. Door ons te confronteren met rake praktijkvoorbeelden hebben wij niet alleen heel veel gelachen maar hebben wij als persoon en als bedrijf erg veel geleerd over de do’s en don’ts in de communicatie naar en met elkaar. Wij bevelen deze training van harte aan (oktober 2019).

Re-integratie
Marina is een fantastische vrouw om mee te werken. Ik heb een goede samenwerking met haar gehad. Een aanbeveling voor anderen die iemand zoeken die echt voor JOU gaat. Jolanda van Veen – eigenaar bij GS borduur & drukwerk.

Marina was mijn coach tijdens mijn re-integratietraject in verband met arbeidsongeschiktheid. Door mijn ziekte was ik heel onzeker over mijn kunnen. Ik vond het heel moeilijk om te bepalen wat ik nog zou kunnen, wie wilde mij nu aannemen. Na wat gesprekken met Marina kwam ik erachter dat zelfstandig ondernemen wellicht wel iets voor mij was. Marina heeft mij enorm weten te enthousiasmeren waardoor ik steeds meer vertrouwen kreeg in mijn eigen kunnen. Nu heb ik inmiddels een goedlopende eigen onderneming en weet ik heel goed wat ik wel en niet kan. Bedankt voor al je steun Marina! Natasja Goossen

Publicaties
http://voorkomonnodigverzuim.nl/2014/06/blog/

Art CC Loopbaanvisie 3 2014