Ervaringen en Publicaties

La Chiave heeft inmiddels een vast aantal opdrachtgevers waarvoor zij de begeleiding verzorgd op de diverse vakgebieden die aangeboden worden. Een greep uit deze opdrachtgevers: Bureau de Jong en de Jong / Stena Line / Focus-Arbeidsmarktadvies / Bark Consult / Cancer & Career / Thermiek B.V. / ProCompany / BrinQer / Coaching Rondom Kanker / Power4People.

Na elk traject evalueert La Chiave haar dienstverlening en cliënten/opdrachtgevers waarderen de ingezette dienstverlening gemiddeld met een 8,7. Onderstaand enkele reacties van cliënten:

Begeleiding bij kanker
Marina heeft mij serieus genomen en mij het gevoel geven dat ik stil mag staan bij mijn problemen. Zij heeft mij leren inzien dat alles z’n tijd nodig heeft. De opdrachten die ik kreeg vond ik prettig, nog meer dingen om over na te denken en vooral de verandering die dat met zich meebrengt kregen een extra aandacht/evaluatie van Marina en dit zonder oordeel. Ik heb een persoonlijke groei meegemaakt waar ik heel blij mee ben en waarvoor ik Marina hartelijk voor wil bedanken! (Karin, juli 2018)

Begeleiding bij stress / burnout
Marina is een zeer deskundig persoon die met gerichte vragen snel tot de kern komt. Dankzij haar heb ik inzicht gekregen in hoe stress werkt en hoe dit tot een burnout kan leiden als je er niets aan doet. Ik weet wat mijn stressoren zijn en hoe ik deze kan vermijden. Ook haar praktische tips over slapen, piekeren en het opbouwen van mijn energie waren heel effectief. Marina dank je wel! Ik beveel je van harte aan bij anderen (AvP uit Delft 2014)

PS oktober 2015: Bij toeval kwam ik bij Marina terecht en na een uitgebreid kennismakingsgesprek had ik hier zo’n goed gevoel over dat ik besloot over te stappen van mijn psycholoog naar Marina. Zij zette mij meteen op een heel ander spoor qua benadering van mijn burnout. Al snel bleek dat zij het bij het rechte eind had. Sneller dan ik gedacht had, begon ik weer energie te krijgen en had ik zin om dingen te gaan ondernemen. Ook voor de terugkeer naar mijn werk kon ik bij Marina terecht. Ik weet nu hoe het komt dat ik een burnout heb gekregen en hoe ik deze in de toekomst kan voorkomen. Ik ben heel blij Marina tegengekomen te zijn en zal niet aarzelen om voor andere zaken ook bij haar aan te kloppen.

Via mijn bedrijfsarts werd ik doorverwezen naar Marina. Er was direct een gevoel van vertrouwen en gehoord worden. Al snel gingen we aan de slag met de verschillende problemen rondom mijn burn-out en toch was er altijd weer ruimte voor mijn verhaal. Binnen een maand was ik weer in staat om mijn werk op te pakken. Ik had dit nooit verwacht, maar met de steun van Marina is het mij gelukt. Van daaruit zijn we verder gaan bouwen en nu, 6 maanden later, voel ik mij als een nieuw mens. Ik ben blij met de inzichten die ik gekregen heb (Andrea mei 2016)

Begeleiding bij lifecoaching
Daniëlle (Gouda): Niet goed meer wetend wat te doen, ben ik door derden geadviseerd naar La Chiave te gaan voor begeleiding. Ik voelde mij direct op mijn gemak bij Marina. Het was prettig om mijn verhaal te vertellen en te merken dat er echt naar mij geluisterd werd. Dankzij onze gesprekken voel ik mij nu veel zekerder en weet ik wat ik wil.

Trainingen en Workshops 
Roland (Boskoop) – In februari 2016 heb ik de workshop “de wenssleutel” gevolgd. Als enige man in een heel gezelschap van vrouwen, maar wat heb ik het naar mijn zin gehad. Het thema was (zelf)vertrouwen. Een hele bijzondere en creatieve workshop die mij veel inzichten heeft gegeven. Leuk om aan de slag te gaan met het moodboard en daar naderhand tekst en uitleg over te krijgen. Ik had een topavond en kijk uit naar de volgende workshop.

Zo veel geleerd over mijzelf tijdens De Wenssleutel. Mijn moodboard hangt op een prominente plaats in huis zodat ik er elke dat naar kan kijken. Complimenten Marina voor deze fijne avond! Groetjes van Marieke.

In februari 2016 heb ik de training “de sleutel tot succes” gevolgd. Marina is iemand die tegelijkertijd rust en energie uitstraalt. Zij weet waar zij het over heeft en weet dit helder en inzichtelijk over te brengen op de cursisten. Ik vond het een hele leerzame dag waarop ik met veel genoegen terugkijk.

Als bedrijf hebben wij de training Uit de dramadriehoek in company gevolgd. Marina had zich van tevoren ingelezen over ons bedrijf. Door ons te confronteren met rake praktijkvoorbeelden hebben wij niet alleen heel veel gelachen maar hebben wij als persoon en als bedrijf erg veel geleerd over de do’s en don’ts in de communicatie naar en met elkaar. Wij bevelen deze training van harte aan (maart 2016).

Re-integratie
Marina is een fantastische vrouw om mee te werken. Ik heb een goede samenwerking met haar gehad. Een aanbeveling voor anderen die iemand zoeken die echt voor JOU gaat. Jolanda van Veen – eigenaar bij GS borduur & drukwerk.

Marina was mijn coach tijdens mijn re-integratietraject in verband met arbeidsongeschiktheid. Door mijn ziekte was ik heel onzeker over mijn kunnen. Ik vond het heel moeilijk om te bepalen wat ik nog zou kunnen, wie wilde mij nu aannemen. Na wat gesprekken met Marina kwam ik erachter dat zelfstandig ondernemen wellicht wel iets voor mij was. Marina heeft mij enorm weten te enthousiasmeren waardoor ik steeds meer vertrouwen kreeg in mijn eigen kunnen. Nu heb ik inmiddels een goedlopende eigen onderneming en weet ik heel goed wat ik wel en niet kan. Bedankt voor al je steun Marina! Natasja Goossen

Publicaties
http://voorkomonnodigverzuim.nl/2014/06/blog/

Art CC Loopbaanvisie 3 2014